Klantcase:

Rotom

De uitdaging: verlaag onze wervingskosten

Wie is Rotom? 

Met ongeveer 1000 medewerkers in Europa, levert Rotom diverse ladingdragers aan logistiek dienstverleners. Denk dan aan pallets, rolcontainers en bakken voor opslag. Daarnaast verleent Rotom diverse diensten waarmee zij aan een groenere toekomst bouwen. Hieronder vallen bijvoorbeeld recycling en reparatie, maar ook het ontwikkelen van producten voor specifieke branches die dan door bedrijven in die hele branche kunnen worden gebruikt.

Wat was de vraag? 

In het verleden had Rotom een beperkte wervingsbehoefte voor kantoorfuncties. Doordat Rotom groter wordt, ontstaan er meer vacatures; met name doordat extra stafrollen nodig zijn, en ook was er een (beperkt) verloop. Tot nu toe werden deze vacatures ingevuld met behulp van werving & selectiebureaus. Door de hogere aantallen, wilde Rotom hier graag zelf mee aan de slag. De kennis hiervoor ontbrak echter. Dat is het moment waarop wij met Rotom in gesprek gingen.

De uitdaging: 

Er was nog weinig geregeld op gebied van werving. Daarnaast was er nauwelijks kennis van hoe te zorgen dat de vacatures bij de juiste doelgroepen bekend werden gemaakt.

Rotom is binnen de logistieke branche, en ook in de regio Eindhoven, een bekende speler. Voor de werving van productie- en magazijnpersoneel zijn er goede afspraken met uitzendbureaus, maar hoe gaan we ons kantoorpersoneel werven? 

Onze oplossing

We hebben gezamenlijk gekozen voor de inzet van onze collega Sanne Gebre. Sanne heeft uitgebreide ervaring in het opzetten van de werving bij diverse bedrijven. Ze is begonnen bij de basis: overzicht creëren van wat nou de werkelijke behoefte is. Vervolgens heeft ze voor iedere vacature een plan gemaakt, het wervingsbudget afgestemd en is ze begonnen met de werving.

Ook heeft ze intern de selectieprocessen afgestemd, heel veel gesourced en kosten bespaard door goede afspraken te maken met bijvoorbeeld Indeed. Deze combinatie maakte dat alle vacatures die bij aanvang open stonden, na 10 maanden allemaal waren ingevuld. Daarnaast waren er enkele nieuwe vacatures ontstaan, ook deze zijn inmiddels allemaal ingevuld.

De opdracht bij Rotom paste precies bij mijn achtergrond. Ik vind het fijn als ik veel waarde kan toevoegen. Het grootste compliment kreeg ik na een paar maanden: “Sinds Sanne hier is, gebeurt er veel. En komen er veel kandidaten langs die passen bij Rotom.

Rotom is nu klaar om zelf recruitment op te pakken. Ik denk dat dat goed is, want de behoeft blijft groter dan voorheen, en dan is het goed om je eigen werving te doen. Uiteraard blijven we graag helpen met onze kennis en, waar nodig, tijdelijke inzet bij pieken.

Sanne Gebre

Recruiter

Rotom